Kokeilin SLY:ltä saamiani silikonisia muffinivuokia ja ne toimivat loistavasti! Muruakaan ei jäänyt vuokiin kiinni. Muffinit sai aivan suoraan nostaa vuoista pois. Näitä täytyy ostaa vielä toinen satsi, että saa kerralla valmistettua enemmän! Tykkään tästä ohjeesta, sitä on helppo muokata tarpeen ja raaka-ainetarjonnan mukaan. Tälläkertaa se sisälsi:
- 50g voita
- 2dl vehnäjauhoja
- 3/4dl sokeria
- ½tl vaniljasokeria
- 1tl leivinjauhetta
- 1 muna
- 1dl piimää
- muutama tippa sitruunamehua

Sulata voi ja jäähdytä sitä hetki. Sekoita kaikki kuivat ainekset kulhossa. Tee jauhoihin kuoppa ja riko sinne kananmuna. Kaada joukkoon piimä ja sulatettu voi. Sekoita taikina rivakasti, älä vatkaa turhaan. Jaa muffinivuokiin, ja paista 225 asteessa n.15 minuuttia. Tästä taikinamäärästä riittää siis vain kuuteen muffiniin, vuokia kun ei ollut tarjolla enempää :)

Olen muokannut tätä reseptiä moneen suuntaan. Piimän tilalla voi sujuvasti käyttää tavallista viiliä, kermaviiliä, jogurttia tai maitoa. Nämä muffinit ovat jo tällaisenaan todella meheviä, mutta yksi soseutettu banaani tekee näistä loistavia!
1715911.jpg