Siinäpä se tuli jo otsikossa, tilauksena oli tehdä sininen kakku yllätykseksi 50-vuotiaalle miehelle. Mitään muita toiveita ei ollut. Lopunkaiken yllättävän haasteellista miettiä, että mitä ja miten sitä sitten tekisi kun valmiita toiveita ei ole.

No, ajattelin kokeilla ensimmäistä kertaa tehdä rullakakkua, eli siis uunipellillä paistetusta pohjasta suikaleita ja kasata niistä sitten kakku pystysuuntaan rullaten. Tästä alkaakin sitten se surullisen kuuluisa "älä tee näin"-osuus...

Opetus nro1: Jos saat pyynnön tehdä kakku lyhyellä varotusajalla, mieti, oletko kaikinpuolin kykeneväinen toteuttamaan sen. Minulla siis viidettä päivää pää täynnä räkää ja ajatukset aivan hukassa.

Opetus nro2: Jos kuitenkin otat tilauksen vastaan, mieti tarkkaan työjärjestystä ja tarvittavia aineksia.

Opetus nro3: Opettele lukemaan ja tunnistamaan erilaisten ainesten pakkaukset.

Opetus nro4: Jos kuvittelet muistavasi ohjeen ulkoa, hyvä niin. Jos vielä muistat ottaa kaikki tarvittavat ainekset esiin, muista myös käyttää niitä kaikkia.

Opetus nro5: Jos leivinjauhe unohtuu, se ei kai ole ihan niin katastrofaalista, mutta jos onneton menet erehtymään perunajauho- ja tomusokeripaketeissa, niin ei tarvinne ihmetellä miksi kakkupohja kuplii hullun tavalla uunissa eikä kohoa yhtään.

Aivan. Mitä tästä opimme? Älä luota siihen, että tavarat ovat oikeilla paikoillaan hyllyssä. Varmista aina, mitä missäkin purkissa ja paketissa on. Kiireessä, pimeässä ja kaukaa katsottuna ne perunajauho- ja tomusokeripaketit ovat kai aika samannäköisiä Cool

Saatuani ensimmäisen pohjan pois uunista, tein toisen. Tällä kertaa laitoin sentään kaikki tarvittavat oikeat ainesosat mukaan, ja pohja paistui oikein mainiosti!

Täytteeseen laitoin flora vispiä, maitorahkaa, pilkottua säilykemangoa, rouhittua tummaa suklaata ja muutaman liivatteen. Kakun kasaaminen onnistui yllättävän helposti. Ehkä seuraavalla kerralla jättäisin pohjasta kokonaan ne pirun perunajauhjot pois ja laittaisin pelkkää vehnäjauhoa. Pohja saisi olla vähän tukevampi. Kuorrutin kakun kauttaaltaan ohuesti voikreemillä. Sillä sai tasoitettua tosi näppärästi kaikki kuprut ja kuopat.

Päällinen on ihan tavallista sinistä marsipaania jonka päälle on kuvioitu valkoisella marsipaanilla. Reunat pursotettua floravispiä ja maitorahkaa.