Pitkästä aikaa pääsin taas "sorvin ääreen". On selvitty häähumusta ja päästy vihdoin eroon lopuistakin hääruoista. Pitkään on jo pitänyt kokeilla näitä kristallipullia, kun niin monesta blogista olen jo nämä bongannut. Nappasin ohjeen Pullahiiren leivontanurkasta. Tässä vielä ainekset joita käytin:

2 dl Flora Vanilla-kastiketta
1 dl vettä
¾ dl sokeria
½ rkl vaniljasokeria
½ rkl kardemummaa
½ tl suolaa
1 ps kuivahiivaa
n.6 dl vehnäjauhoja
50 g margariinia

Valmiiden pullien voiteluun:
50 g margariinia sulatettuna
1 dl hienoa sokeria
1 rkl vanilliinisokeria

Kuumenna vaniljakastike ja vesi reilusti kädenlämpöiseksi. Lisää sokeri, kardemumma ja suola sekä osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikina tasaiseksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30-40 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja pyöritä siitä kaksi n. 25 cm pitkää tankoa. Jaa tangot 12 osaan. Pyöritä palat pikkupulliksi. Nosta uunipellille leivinpaperin päälle. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia. Paista pullat uunin keskitasossa 7-8 minuuttia.

Voitele valmiit, kuumat pullat voisulalla ja pyörittele sokerissa.

Nämä olivat parhaita pullia, mitä olen ikinä syönyt!
1879548.jpg