Selasin eilen leivontakirjojani ja silmiini osui jo aiemminkin himoitsemani suklaakakun ohje. Tälle päivälle oli tiedossa kahdet vieraat, joten eikun leipomaan. Näin jälkiviisaana olisin tehnyt pohjataikinaa vähemmän ja varsinaista hyydyketäytettä enemmän.

Alkuperäinen ohje löytyy siis Gummeruksen kirjasta Suolaiset ja makeat piirakat nimellä Samettinen suklaapiirakka. Kieltämättä täyte oli melkosen samettinen rakenteeltaan. Tein pienenpieniä muutoksia alkuperäiseen ohjeeseen. Tätä kannattaa kyllä kokeilla!

175g vehnäjauhoja

2tl tummaa kaakaojauhetta

125g voita

25g sokeria

Nypi voi siivilöityihin kuiviin aineisiin. Lisää sokeri ja sekoita. Painele taikina tasaisesti syvään 20cm vuokaan ja paista 180 asteisessa uunissa n.20 minuuttia. Nosta jäähtymään ja valmista täyte sillä aikaa.

4 liivatetta

3rkl kylmää vettä

125g sokeria

3 keltuaista

1rkl maizenaa

6dl maitoa

2rkl pikakahvijauhetta

50g tummaa suklaata

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita keskenään sokeri, keltuaiset, maizena ja 2rkl maitoa. Sekoita loppuun maitomäärään pikakahvijauhe ja kuumenna kiehumispisteeseen. Kaada kuuma maitokahvi kananmunaseokseen ja sekoita hyvin. Kaada massa takaisin kattilaan, pidä miedolla lämmöllä ja sekoita, kunnes täyte sakenee. Nosta kattila liedeltä. Sulata liivatteet pieneen kuumaan vesitilkkaan ja sekoita liivateneste täytemassaan. Jäähdytä täytettä hetki sekoitellen ja kaada se sitten pohjan päälle. Siirrä jääkaappiin hyytymään yön yli. Tämä vaatii reilun hyytymisajan, joten ihan kovin kiireisellä aikataululla ei kannata ryhtyä puuhaan.