keskiviikko, 12. marraskuu 2008
Saaristolaisleipää!
3,5dl piimää
25g hiivaa
1dl siirappia
1dl kaljamaltaita
1dl vehnäleseitä
1dl ruisjauhoja
½rkl suolaa
3,5dl vehnäjauhoja (mä käytin sämpyläjauhoja kun vehnäjauhot olikin loppu)
Liota hiiva reilusti kädenlämpöiseen piimään ja alusta joukkoon kuivat aineet ja siirappi. Anna kohota 1½ tuntia. Kaada leipävuokaan ja paista 175 asteessa 2 tuntia. Valele leipää välillä vesi-siirappiseoksella.
Ohjeiden mukaan leipä on paraimmillaan vasta vetäydyttyään parin päivän ajan jääkaapissa. Me ei maltettu olla maistamatta heti tuoreeltaan, ja kyllä se oli hyvää! Hieman kyllä tahmaista, että ehkä se tasaantuu tässä parin päivän aikana.
Kommentit