Eilen alkoi keli näyttää jo uhkaavasti syksyiseltä. Vettä ripotteli ja tuuli oli melkoinen. Alkavan syksyn kunniaksi tein sitten omenapiirakkaa. Maistui mainiolta vaniljajäätelön kanssa!

Pohja:
150g sulatettua margariinia/voita
1prk kermaviiliä
1½dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
1tl soodaa

Päälle viipaloin kaksi omenaa ja ripottelin reilulla kädellä kanelia ja sokeria. Piirakka on tehty 24cm irtopohjavuokaan. Myös tavallinen piirakkavuoka käy tähän hyvin. Paistetaan 200 asteessa 30-40 minuuttia.

Parhaimmillaan tämä piirakka on tietysti, jos saa ihan suoraan omasta kotipihasta makeita pikkuomenoita, mutta näillä ulkolaisillakin tämä on ihan kelvollista. Kotimaisia omenoita ei tarvitsisi kuoria, jolloin pinta olisi vähän elävämpi, kun kuoret jäisivät näkyviin.

1250493060_img-d41d8cd98f00b204e9800998e