Kaveri oli tulossa pikkuneitinsä kanssa kylään ja lupasin taikoa jotain vatsan täytettä. Päädyin sitten kinkkupiirakkaan. Sillä aikaa kun piirakka oli uunissa, alkoi mielen sopukoissa kolkutella, että jos kuitenkin vähän jotain makeaakin. Aika alkoi käydä vähiin ja uunikin oli varattuna, kauppaan ei enää ehtinyt. Sitten mieleeni putkahti lapsuusaikojen pikaherkku, tuulomaan torttu! Hyvin samankaltainen kuin perinteiset mokkapalatkin, mutta tämä pikaherkku valmistuu sujuvasti mikrossa ruokalautasella. Onneksi oli tarvittavia aineksia kaapissa ja sain pohjan valmiiksi ja jäähtymäänkin vielä, että sain kuorrutuksen tehtyä. Lopuksi pikainen pakastus, että sain paremmin leikattua muoteilla pikkupalat. Ne näytti vähän ankeilta sellaisenaan ja pursotin niihin lopulta söpöt (?) keltaiset pikkusydämet.

Kinkkupiirakkaa tein aivan täysin hatusta vedetyllä ohjeella, sitä mitä kaapista sattui löytymään. Varsin hyvää siitä tulikin! Piirakkaan käytin karkeasti mitattuna seuraavia aineksia:

100g leivontamargariinia
½dl durum-vehnäjauhoja
½dl ruisjauhoja
1½dl vehnäjauhoja
loraus kylmää vettä

vajaa pussillinen savukinkkusuikaleita
½pkt kirsikkatomaatteja
1 kevätsipuli varsineen
1prk CremeBonjour Cuisine valkosipuli&yrtit
3 munaa

1250320335_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1250320354_img-d41d8cd98f00b204e9800998e