Iltapalaksi mainiot pikkupizzat!

 

Pohja:

2dl vettä

25g hiivaa

1dl ruisleseitä

n.5dl vehnäjauhoja

½tl suolaa

1dl öljyä

 

Täyte:

1 muna

1dl ruokakermaa

puolikas punainen paprika

150g paistettua jauhelihaa

mausteita oman maun mukaan

 

Valmista pohjataikina ja anna sen turvota n.20 minuuttia. Jaa taikina kahteen osaan ja leikkaa niistä molemmista 7 palaa. Pyörittele pulliksi, niiden ei tosin tarvitse olla millään lailla muotovalioita. Anna kohota pellillä vielä sen aikaa kun valmistat täytteen. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.

 

Paina kohonneisiin pulliin esim. juomalasin pohjalla kuoppa. Jaa täyte tasaisesti kaikkin piirakoihin. Paista 200 asteessa n.15 minuuttia.