Kaapissa oli piimää menossa vanhaksi, joten tein siitä sitten kaksi vuokaleipää. Alkuperäisen ohjeen nappasin jostain blogista, mutta en muistanut kirjata sitä itselleni ylös. Muokkasin ohjetta kuitenkin hieman, ja tässä minun versioni:

5dl piimää
2pss kuivahiivaa
1rkl suolaa
2 isoa porkkanaa
4rkl siirappia
8dl rouheisia sämpyläjauhoja
4dl ruisjauhoja
½dl öljyä

Lämmitä piimä reilusti kädenlämpöiseksi ja liota siihen pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva. Lisää siirappi, suola ja porkkanaraaste. Vaivaa loput jauhot taikinaan ja lisää loppuvaiheessa öljy. Anna kohota kaksinkertaiseksi ja jaa sen jälkeen kahteen leipävuokaan. Tee halutessasi viillot leipien pintaan. Paista 200 asteessa n.50 min.

2185799.jpg