Suklaakakusta jäi valkuaisia yli ja ne odottivat kaapissa pääsyä käytettäväksi. Pelkkää valkuaismunakasta ei tehnyt mieli, joten päätin etsiä sitä parasta tapaa saada marengeista sopivia rakenteeltaan. Ohjeita löytyy moneen lähtöön. Näihin minun tekemiini sain inspiraation täältä.

Muutoksia tein taas tapani mukaan. Käytin näihin marenkeihin 4 valkuaista, 1dl sokeria ja ½dl tomusokeria. Kuumensin seosta kattilassa kunnes se alkoi olla sen verran kuumaa ettei sormella juuri enää voinut kokeilla kuumuutta. Sitten kaadoin massan kulhoon kylmään vesihauteeseen ja vatkasin. Pitkään jo mietin, että onko massaan kuitenkin roiskunut tippa vettä tai oliko kulho huonosti pesty = rasvainen kun vaahto ei meinannut lähteä kovettumaan. Lopulta sitten jäähdyttyään riittävästi massa alkoi kovettua riittävästi. Vaahto pursotinpussiin, mariekeksit pellille, suklaapalat kahteen osaan ja kaksi pientä osaa päällekäin keksin keskelle. Sitten vaan pursottamaan. Ensin lenkki suklaapalojen ympärille ja sen jälkeen huippu päälle. Uuniin kuivumaan 1½-2 tuntia. Rakenteeltaan marengista tuli ihan täydellinen! Ei yhtään tahmainen, muttei myöskään rutikuiva. Kuitenkin todella suussa sulava.